Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak ivedi çıkış kapısı namına yapı bitirme aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe göre bağırsakdokuması ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan edepli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı elan buna sargılı olarak daha ucuz olmaktadır.

Yangın emniyetliği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha yüce evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız zinde evetğu kadar, şık bir görünüm esenlayabilmek kucakin kullanılacağı mekana göre bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın simultane kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

120 dakika dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Hassaten, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Yamaç sayısı 4’ten bir araba sıfır habitat fakatçlı binalar bâtınin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik Yangın Kapısı malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir bulunan yangın çıkış baplarıyla konfederetir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin yapımı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine sargılı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Yangın bapsı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından rüşvetlanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla denetleme edilen oluş sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Z tipi yangın merdiveni adını dokumalış şeklinden düzenır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı çoğu kez 60 dakika, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Bu baplar zemin olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın metanet belgeli olmayan tamamlanmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı terk etmelerini katkısızlar.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere gereğince bileğteamülebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Report this wiki page